Okresní fotbal hodnotí 5. kolo.

09.09.2015 15:42

Okresnímu přeboru vévodí dva lídři

Na čele Okresního přeboru se usadily dva týmy, které byly již před sezonou pasovány na největší favority postupu Rozhovice a Tuněchody. Oba také zatím proplouvají soutěží bez ztráty květinky. Z tohoto pohledu bude zajímavé jejich dvoudílné měření sil, které přinese finále okresního poháru, když vzájemný mistrák je na programu až začátkem října. Tentokráte se ale favorité na výhru nadřeli více, než možná sami očekávali. Rozhovičtí si dojeli pro hubené jednobrankové vítězství do Křižanovic, které jim zajistil brankou z 18. minuty Peter Nägele. Domácí podali proti lídrovi velmi dobrý výkon, za který by si nejméně jeden bodík zasloužili, zdá se ale, že v letošní sezoně je jejich největším problémem střílení branek. Jeden gól ze čtyř zápasů je smutnou vizitkou, a proto se nikdo nemůže divit dosavadnímu poslednímu místu.

Tuněchody se měly představit také venku, přesněji v Zaječicích, ale jelikož na místním hřišti v sobotu v noci hořela hospoda a požár poškodil i kabiny, bylo utkání operativně přeloženo na nový tuněchodský pažit. „Hosté" zažívají nebývale dobrý vstup do sezony a svoji fazónku ukázali i v úvodu střetnutí, když se brzy ujali vedení. Překazili tak gólmanu Elichovi více jak 190minutou sérii bez obdržené branky. Těsně před přestávkou ale Dušan Mattuš vyrovnal a druhá půle už se hrála podle not pořadatelů. Zaslouženou výhru však stvrdili pouze jednou brankou, o kterou se postaral dvacet minut před koncem střídající Radim Lamberský.

Třetím celkem, který ještě doposud nepoznal hořkost porážky, je Holetín, který v sobotu doma snadno přehrál Ronov (4:0). Vedení se domácí ujali už ve třetí minutě, na další branky si pak museli kvůli neproměňování šancí počkat až na druhou půli. Vydařený zápas podtrhl i gólman Žejdlík, který v závěru zneškodnil ronovskému Antošovi penaltu.

Velmi dobře je na tom i nováček soutěže Kočí. Tým rychle zapomněl na smolnou domácí porážku se Zaječicemi a ztracené body rychle nahnal ve Skutči (1:2). Domácí byli sice fotbalovější, střelecká potence ale byla jednoznačně na straně hostů. Zápas se lámal po hodině hry, kdy neproměnil Polanský pokutový kop, pak již Kočí vedení zuby nehty udrželo.

Na dně tabulky se kromě Křižanovic nečekaně s nulovým ziskem krčí i celek z Chrasti. Tentokráte si pro další porážku zajel do Miřetic (2:0). V zápase s minimem šancí domácí ze tří vypracovaných dvě proměnili, a tak je z tohoto pohledu jejich výhra zasloužená. Naopak hosté by se měli nad sebou zamyslet. Malá účast na trénincích a špatná morálka je do vyšších pater tabulky určitě nedonesou.

První letošní výhry se dočkal Vítanov, když v domácím zápase udolal v derby Vysočiny Krounu 1:0. Zlaté body zajistila mužstvu ve vyrovnaném utkání dvacet minut před koncem povedená střela Jana Jůna. Hosté určitě na bod pomýšleli, vyšli však střelecky, a tím pádem i bodově, naprázdno.

Poslední dva zápasy skončily shodně vysokou a netradiční remízou 3:3. První se zrodila ve Svídnici, kde domácí přivítali Kameničky. Ve vyrovnaném střetnutí plném zvratů se místní TJ ujala vedení již po pár vteřinách hry, do poločasu ale soupeř skóre otočil. Po změně stran vstřelila zase dvě branky Svídnice a zdálo se, že míří k výhře. O tu ji ale připravil v 89. minutě Marian Pérko.

Šest gólů pak viděli diváci také v Prosetíně, kam si pro bod zajel Svratouch. Za čtvrt hodiny tu padly hned tři góly, aby se nakonec mužstva rozešla smírně, což určitě více brali hosté. Jejich třetí, vyrovnávací gól vstřelil v 78. minutě Martin Pavlík.


Pořádně to rozjely hned tři rezervy

Na čele 4. třídy se usadilo kvarteto, které si již oproti zbytku „pelotonu" vytvořilo slušný náskok. Trojice rezerv z Kameniček, Chroustovic a Tuněchod ještě dokonce neztratila ani bod, následují jí s jedním mírným zaškobrtnutím Bítovany. Všechny tyto celky také v posledním kole vyhrály, i když Tuněchody B s Načešicemi (2:1) a Bítovany ve Stolanech (0:1) se ke třem bodům pěkně nadřely. Rekordní výhru kola ale zaznamenala jiná rezerva, ta krounská. která si doma poradila s Jenišovice 6:1. Zajímavé boje ale přinesla i dvě derby. Ve Žlebských Chvalovicích se v utkání s Míčovem rozešli soupeři smírně 2:2, že by zde ale nechyběly emoce se napsat rozhodně nedá. Do Nasavrk si pak přijel pro výhru 3:4 Bojanov, což by mnozí mohli brát jako překvapení, ale hrát zápas o vlastní pouti až v neděli odpoledne byl podle mne pro místní holý nesmysl. Osobně bych to šel odkopat již v pátek po obědě :-)
Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/fotbal_region/dnesni-komentar-je-o-lidrech-okresu-i-chybach-zpravodaju-20150909.html

Zpět