Okresní fotbal hodnotí 4. kolo.

02.09.2015 16:10


Okresní přebor 

Na čele Okresního přeboru nám zůstaly už jen dva týmy, které doposud neztratily ani bod Rozhovice a Tuněchody. První z nich hostil v sobotu doma Vítanov a v úvodním poločase měl se snaživým soupeřem docela starosti, vždyť dokonce devět minut prohrával. Po přestávce ale hostům jakoby došly síly a Rozhovičtí si nakonec ještě s chutí zastříleli (6:1). Vítanov touto porážkou klesl s nulovým ziskem až na samé dno tabulky.

Stejně úspěšné jako Rozhovice jsou také Tuněchody, kde bylo v neděli pořádně veselo. Místní SK zde totiž křtil nový trávník, navíc si tuto oslavu nachystal na tradiční posvícení, a tak si cestu na zápas s Křižanovicemi našlo 200 diváků (3:0). Také zde byla první půlka celkem vyrovnaná a hosté nepřipomínali celek, který doposud ještě nebodoval. Jenže krátce před přestávkou otevřel skóre Adámek, a když pak po hodině vsítil druhý gól Šilhánek, Křižanovice odpadly. Nakonec domácí přidali ještě jeden úspěch, a jelikož hosté hráli pouze po vápno, Tuněchody v letošním ročníku stále ještě neinkasovali!

Již na třetí místo tabulky poskočil Holetín, který si dojel pro tři body do Kameniček, čímž určitě zarmoutil řady tipérů v naší soutěži Tipliga. 150 diváků vidělo v derby dvě rozdílné části. Nejprve hráli dobře domácí a po zásluze vedli 2:0 a 3:1. Jenže v poslední půlhodině vstřelili hosté tři branky a mohli se radovat z nečekané výhry.

Doma odevzdalo všechny body soupeři i Kočí, a to hodně nešťastně. Po prohraném poločase domácí v utkání se Zaječicemi prostřídali, zaslouženě vyrovnali a ještě si vypracovali řadu šancí na vítězství. Jenže koncovka je zatím v Kočí prachbídná, a tak vše směřovalo ke konečné remíze. S tím se ale nehodlal smířit kanonýr soupeře Dušan Pejcha a v 94. minutě zajistil svému mužstvu všechny body.

Dalším zápasem, kde se z výhry radovali hosté, bylo utkání Chrast Prosetín (0:3). Šlo o souboj dvou celků s nulovým ziskem, takže oba hrály o mnoho. Utkání ale zvládli mnohem lépe ještě na jaře „krajští" Sokolové, jejichž vítězství je naprosto zasloužené. Naopak domácí celek prochází jistou herní krizí, dle informací z jejich tábora takhle špatně tým letos ještě nehrál.

No a do třetice braly všechny body na soupeřově trávníku i Miřetice, které přehrály domácí Krounu 0:3. Všechny branky padly až po změně stran a hosté zde uštědřili soupeři lekci z produktivity. Zatímco oni dokázali své šance proměňovat, Krouna nastřelovala pouze brankovou konstrukci, a tak je z tohoto pohledu výhra Tatranu zasloužená.

Naopak na výhodu domácího trávníku bude letos zřejmě hodně spoléhat Ronov nad Doubravou. Po Zaječicích zde zdolal i Skuteč, tentokrát v poměru 2:0. Góly si domácí rozdělili po jednom na oba poločasy, a když se dokázali vyrovnat s náporem Junioru, mohli se kromě bodů radovat i z čistého konta.

Poslední utkání kola se hrálo ve Svratouchu, který zde hostil Svídnici (3:1). Hosté se tu dokonce ujali vedení, ale pak už jim zápas mnoho radosti neučinil. Těsně před přestávkou totiž domácí z penalty srovnali, a když se po hodině hry nechal za urážky rozhodčího vyloučit kapitán Svídnice Jan Zelenka a chvíli nato se zranil další její hráč, stala se ze střetnutí pouze formalita. Hosté již totiž neměli nikoho na prostřídání a v devíti se vyhrává velmi těžko.


IV. třída

Ve 4. třídě se zdá, že za to nejvíce „vzaly" tři rezervy, konkrétně tuněchodská, kameničská a chroustovická ani jedna ještě neztratila body. Nejvíce si tentokrát zastřílela ta z Chroustovic, a to na půdě Načešic, kde dokázala zvítězit 7:1. Kameničky B vyhrály v Ronově 2:0 a Tuněchody B v Bojanově 3:2.

Nejvíce ale kolo vyšlo Míčovu, který se doma dočkal první letošní výhry, když zde rozstřílel Krounu B 7:0. Radost z prvních bodů byla v neděli i v Městci, kde domácí těsně udolali nově založený tým Stolany B (3:2). Dvěma góly se na tom podílel Geguš. Naopak první body ztratily ještě loni třetitřídní Bítovany, když na vlastním trávníku pouze remizovali se Žlebskými Chvalovicemi 1:1. O zaslouženou výhru se domácí připravili neproměňováním šancí. Poslední utkání kola se hrálo v Jenišovicích a domácí se zde v souboji s rezervou Nasavrk rozešli smírně 1:1.

 

 

 

 


 

Zpět