Derniéra čtvrté třídy, přebor čekají ještě dvě kola.

04.11.2015 15:42


Derniéra čtvrté třídy, přebor čekají ještě dvě kola.

V Elberry Okresním přeboru mne asi nejvíce zarazil výsledek ze Zaječic, v němž hostující Prosetín přejel domácí družinu minimálně rozdílem jedné třídy (0:6). V první půli to ještě na takovou nakládačku nevypadalo, po přestávce ale vstřelili Sokolové dalších pět branek a dali konečnému skóre přízvisko debakl. Kromě nejvyšší návštěvy kola (160 diváků) je jistě zajímavostí, že o branky se podělilo šest hráčů soupeře a jednalo se o jediný bodový zisk hostů tohoto 13. kola. Jak vidno, Prosetínští se v průběhu podzimu pořádně rozehrávají, zatímco Zaječicím jako by po úspěšném startu pomalu docházel dech.

Druhým zápasem, o kterém se dá hovořit jako „o lekci", je utkání ve Skutči, kde místní Junior přejel Svídnici 6:1. Domácí celek převzal nový mladý kouč Martin Horáček a jeho přítomnost jakoby vlila hráčům jinou krev do žil. Ti měli střetnutí jasně pod kontrolou, vstřelili šest branek a řadu dalších příležitostí ještě neproměnili. Hosté tak jen potvrdili, že jejich výkony na domácím a soupeřově trávníku jsou hodně rozdílné, zkrátka něco jako dr. Jekyll a pan Hyde.

Vedoucí Rozhovice přivítaly Svratouch a možná očekávaly, že se soupeř porazí sám. Bojovní hosté to ale udělat nemínili a dokonce se brzy ujali vedení. Domácí sice krátce nato vyrovnali, klid na jejich kopačky však přinesly až dvě branky Ladislava Kubeše, a tak si nakonec favorit po nepřesvědčivém výkonu „povinné" vítězství připsal (4:2). Sokol ale rozhodně nepropadl.

V tabulce druhé Tuněchody sice čekal těžší soupeř, šesté Kameničky, zápas ale zvládly přesvědčivěji. Po dvaceti minutách vedly již 2:0, a když přidaly po změně stran třetí úspěch, nebylo o vítězi pochyb. Další nulu pak vychytal domácí brankář Michal Elich, čímž si společně s čistým kontem za „béčko" upevnil vedení v soutěži OFS Chrudim a firmy Tomas sport „Neprůstřelné rukavice". Hosté tentokrát svoji kvalitu neprokázali.

Po čtyřech kolech se zase dočkali tříbodového zisku fotbalisté Kočí (2:0). A nebylo to s vůbec snadným protivníkem, když v sobotu přivítali na svém hřišti třetí Holetín. Pěkná návštěva 120 diváků viděla pohledný a bojovný zápas, v kterém v první půli branka nepadla. Deset minut po přestávce poslal domácí do vedení Lukáš Koreček, aby výhru pečetil v samém závěru Kamil Kudrnka.

Branku doma nedostala ani Krouna, která si v přímém souboji o chvost tabulky až překvapivě snadno poradila s Chrastí 3:0 a předala tak soupeři Černého Petra. Sokol otevřel skóre již ve třetí minutě a dalšími dvěma brankami ještě do přestávky rozhodl o rozdílení bodů. Druhý poločas se už skoro ani nemusel hrát, i když hosté se snažili se zápasem ještě něco udělat, nedočkali se však ani čestného úspěchu. Černý den Chrasti pak podtrhlo v závěru střetnutí zranění jejich obránce Jakuba Kadavého, který si s natrženými vazy v kotníku na nějaký čas od fotbalu nedobrovolně odpočine.

Důležité tři body vydoloval v záchranářském střetnutí také Vítanov, a to v souboji s Ronovem nad Doubravou (3:1). Po bezbrankové první půli se zápas lámal v úvodu té druhé, kdy domácí vstřelili v pěti minutách tři rychlé branky a zasadili tím soupeři v boxerské terminologii K.O. Fotbalisté z městečka na dlani se pak sice snažili, ale na víc jak jedno snížení se nezmohli. Tyto tři bodíky mohou mít v konečném součtu pro Vítanov velkou hodnotu.

Poslední utkání kola se odehrálo v Křižanovicích a domácí zde díky hubené jednobrankové výhře udolali letos silné Miřetice. O dělbě bodů rozhodl ve 20. minutě gól kanonýra Ondřeje Pilaře. Hosté se postupně zlepšovali, ale branka jim v tomto střetnutí zřejmě nebyla souzena. A jelikož domácí nastřelovali už jen brankovou konstrukci, dalšího míče v síti se již stovka diváků nedočkala.

 

IV. třída

Také nejnižší okresní fotbalová soutěž, Rychtář 4. třída si již může užívat zaslouženého odpočinku. Celý podzim se nesl zejména na špici tabulky velkou vyrovnaností, když v jejím čele se postupně vystřídalo hned pět mužstev. Nakonec se z podzimního primátu mohou radovat ve Žlebských Chvalovicích, kde tím jen potvrdili jarní zlepšení. Vždyť vzpomeňme jen na podzim loňský… Tamní výsledky se také hned odrazily na návštěvnosti a na sobotní derby s velkým D s nedalekým Ronovem si našlo cestu necelých dvě stě diváků. Domácí sice nezačali zápas šťastně a hned ve třetí minutě si vstřelili vlastní branku, pak se ale rozjeli a po změně stran skóre zaslouženě otočili (4:1).

Podobná návštěva přišla i na druhé derby, a to mezi Míčovem a rezervou Načešic. Na diskuzích se sice objevily hlášky, že tam fanoušků nebyla ani polovina, ale vycházejme z oficiálního zápisu. Nicméně ti diváci, kteří přišli, a zejména ti, co fandili Tatranu, rozhodně neprohloupili. Domácí zápas jasně ovládli a výsledkem 10:2 nedalekého soupeře jasně přejeli.

Druhé místo v tabulce si pohlídaly Tuněchody B, které si pro snadnou výhru 6:0 zajely do Městce. Naopak překvapení se zrodilo v Bítovanech, kde místní borci hrubě nestačili na rezervu Chroustovic a po porážce 2:6, mimochodem třetí z posledních čtyř zápasů, ztrácí na čelo tabulky z pátého místa již sedm bodů. Předstihly je totiž jak o kousek výše zmíněné Chroustovice B, ale i na podzim až nečekaně dobrý Bojanov, pro který je však remíza 2:2 v Jenišovicích zřejmě ztrátou. Druhý nerozhodný výsledek se zrodil v Kameničkách, kde se spolu rozešly smírným stavem 1:1 rezervní týmy domácích a Nasavrk. V posledním zápase kola, a vlastně celého podzimu, pak nestačil doma nováček soutěže Stolany B na rezervu Krouny (1:2) a zápas tak jasně ukázal, že se místní mladíci mají ještě co učit.

 

 

 

 

 

 








 

Zpět