Okresní fotbal hodnotí 11. kolo

21.10.2015 16:46

Elberry Okresním přeboru je čím dál jasnější, že se soutěž pomalu stává jakýmsi honem na suverénní Rozhovice. Ty zatím neztratily ani bod a zvítězit se jim podařilo i nyní, když v sobotu doma porazily Krounu 4:1. Hosté podali sympatický výkon a po čtvrt hodině se dokonce ujali vedení, domácí však trpělivou hrou skóre dvěma brankami Koppa a Voženílka otočili

V tabulce druhé místo, ale již se šestibodovou ztrátou, si drží Tuněchody, které doma v poklidu porazily poslední Chrast 4:0. Favorit měl utkání jasně ve svých rukách a bezpečně si dokráčel ke třem bodům, z pohledu soutěže Okresního fotbalového svazu a firmy Tomas sport nazvané „Neprůstřelné rukavice" je ale důležitá i vychytaná nula jeho gólmana Michala Elicha. Hosté, kteří se v minulém kole dočkali prvního letošního vítězství, tentokrát zklamali a na posun z poslední příčky nemohli pomýšlet.

Třetí místo si stále drží Sokol Holetín, a v neděli jej potvrdil na trávníku silných Zaječic (1:4). Na 200 diváků se přišlo podívat na souboj celků, kterým doposud podzim vychází nad očekávání. Jenže viděli naprosto jednoznačné vítězství hostů, kteří kromě čtyř branek ještě nastřelili břevno a tyč. Zápas se lámal po hodině hry, když nejprve domácí kanonýr Dušan Pejcha neproměnil samostatný nájezd a z protiútoku přidal Lukáš Wasserbauer z penalty třetí gól Sokolíků.

Stále lepšící se formu v sobotu prokázal jiný Sokol, ten prosetínský, a to když sedmi góly spláchl, dokonce na soupeřově hřišti, Vítanov. Utkání bylo rozhodnuté prakticky po šestnácti minutách, kdy hosté vedli již 3:0 a nebylo co řešit. Hattrickem se na vysoké výhře a pojištění čtvrté příčky tabulky podílel Martin Remeš. Další čisté konto, a čárku do soutěže OFS, si připsal brankář Radek Hlouš.

Venku uspěly i páté Kameničky, které si pro všechny body dojely do Skutče (1:4). Domácí se sice snažili navýšit letošní zatím tristní bodovou bilanci a v poli byli favoritu vyrovnaným protivníkem, srážely je ale obrovské chyby, po kterých inkasovali laciné góly.

Naopak parádním výkonem podtrženým šesti brankami potěšily své fanoušky Miřetice, které doma snadno přejely Ronov (6:2). Jejich výhra mohla být i vyšší, ale neproměnily ještě několik vyložených šancí včetně pokutového kopu. Je však pravdou, že jim Ronov svým přístupem cestu k bodům hodně usnadnil. K zápasu totiž přijel pouze s jedenáctkou nejvěrnějších, a když se ve druhé půli jeden jeho hráč zranil, „dobrovolně" dohrával v oslabení.

Jediným z čela tabulky, kdo ztratil body, tak bylo mužstvo Kočí. To totiž na vlastním trávníku pouze remizovalo se Svratouchem 2:2, když druhý gól inkasovalo v nastavení. Domácí přitom vedli třináct minut před koncem 2:0 a zdálo se, že jasně kráčí za další výhrou… Letos je to již druhá takováto ztráta nováčka soutěže na domácím hřišti, která jej sesadila již na sedmou příčku tabulky (před čtyřmi koly byl třetí). Naopak pro hostující Sokol měla vyrovnávací branka Zdeňka Macháčka velký význam, o bodík se tak zase vzdálili dnu tabulky.

Na závěr jsem si nechal derby Křižanovice Svídnice (4:1), na které si i přes chladné počasí našlo cestu 150 diváků. V úvodu měli více ze hry hosté a také se ujali vedení, s přibývajícím časem ale převzaly otěže zápasu Křižanovice a zaslouženě čtyřmi góly jasně stav otočily. Ziskem tří bodů se tak dotáhly ke klidnému středu tabulky, kam Svídnice zejména díky úspěchům z vlastního hřiště také patří.

 

Také v Rychtář 4. třídě se zrodilo celkem velké překvapení, o něž se zasloužili borci z Bojanova, kteří předvedli na hřišti dosavadního lídra tabulky Bítovan parádní výkon a zaslouženě tu zvítězili 1:0. Vítězný úspěch zaznamenal ve 42. minutě Štěpán Honzíček. Výhra hostů mohla být i vyšší, ale prý jim hned ve druhé minutě nebyl uznán regulérní gól, když míč byl očividně za brankovou čárou. Pro domácí tak porážka zase znamená pád až na třetí příčku tabulky, a jak se zdá, je vedoucí pozice v této soutěži hodně vrtkavá. Vystřídalo se na ní v průběhu podzimu již několik týmů, ale pokaždé tak na jeden dva týdny a šup porážka, a již ho nahradil někdo jiný. Svědčí to ale také o velké vyrovnanosti soutěže. Tentokrát se na čelo dostaly Žlebské Chvalovice, když dokázaly doma porazit (pro mě trochu překvapivě na podzim tápající) rezervu Nasavrk 4:1. Na svou šanci se zase vrátit na špici ale čekají kromě Bítovan i druhé Kameničky B, jež porazily také chvíli vedoucí rezervu Chroustovic 3:0. V závětří pak číhají i čtvrté Tuněchody B, které v sobotu „odmítly jít do čela porážkou ve Stolanech (4:2). Na chvost soutěže se opět propadly Jenišovice, které schytaly v Míčově „sedm kulí", zaskvěl se tu zejména čtyřgólový David Douděra. Přeskočil je totiž Městec, jež doma udolal 2:1 rezervu Načešic, a to dvěma góly Davida Johana. V posledním utkání kola pak v divoké přestřelce nestačila doma rezerva Krouny na Ronov B 3:5.

Na samý závěr jsem si nechal potěšitelný fakt pro nás, fanoušky. V právě odehraném okresním fotbalovém víkendu jsme měli možnost vidět neuvěřitelných 112 branek! A to je při 22 zápasech sakra pořádné číslo. Nejvíce se činili střelci v přeboru (43), ve 4. třídě přidali 35 gólů a ve třetí o jeden míň. Vím, že teď možná trochu naštvu všechny brankáře, ale napsat to musím: jen tak dál, borci, ať vám to lepí!












 

Zpět