V Okresním přeboru je situace jasná.

09.06.2015 20:18

V Okresním přeboru je situace na čele již dávno jasná. Mužstvo Stolan svůj postup dokonce již několikrát zapilo, a proto jsem s napětím očekával, jak si tým povede na hřišti podzimního lídra soutěže Junioru Skuteč. A Stolanští zde vyhráli 1:0, což jsem, upřímně se přiznám, nečekal. Výsledku by prý spíše slušela remíza, protože každému ze soupeřů patřil jeden poločas, ale hosté mají ve svém středu kanonýra Jana Váchu. Toho zastihlo jaro snad v životní formě a jako již poněkolikáté zajistil svému týmu tříbodové vítězství.

Na ztrátu Skutče však nechtěly spoléhat Tuněchody, a tak si dojely pro všechny body do Svídnice. V repríze letošního finále Českého poháru hosté do utkání nastoupili s bravurou, za 25 minut třikrát překonali domácího gólmana Vincenciho a nakonec tak po konečné výhře 4:1 mohou slavit stříbrnou příčku tabulky, ze které je již nikdo nesesadí.

Zajímavé utkání dvou kvalitních mužstev okresu bylo však k vidění i v Kameničkách, které také dlouhou dobu na postup „pomýšlely". V duelu s Rozhovicemi, které naopak podzim zpackaly a až jaro je vytáhlo do klidného středu tabulky, sice žádná branka nepadla, ale bylo se na co dívat. Prim zde hráli oba gólmani Kampů a Pleskot, kteří míč za svá záda prostě nepustili.

Jak je na čele hotovo, tak je na chvostu rušno. Poslední tři týmy si po jednotlivých kolech přehazují sestupová místa jak horký brambor a rozhodně by si tato „honička" zasloužila, aby se alespoň jeden z nich zachránil. Pokud tedy budou padat všechny tři, bude to opravdový pech. V tomto kole se nejvíce zadařilo Krouně, která doma přehrála Miřetice 2:0 a rázem je čtrnáctá. Sokol si tři body vybojoval hlavně nasazením, a pak tím, že proměnil dvě své šance. Právě s koncovkou má naopak již delší dobu problémy hostující Tatran, a opět ho to tedy stálo jakýkoliv zisk.

Krouna tak v tabulce předskočila hned dva své protivníky, kteří shodně neuspěli. Zaječice o důležité body bojovaly v Křižanovicích a v hodně otevřené partii k nim nebyly daleko. Domácí si však vítězstvím chtěli zajistit definitivní klid, což se jim nakonec také ke smůle hostů podařilo. Zaječicím nepomohly ani dvě branky střelce Dušana Pejchy.

Další „namočený" celek Holcim Prachovice se poslední dobou trochu vzepjal a po minulé výhře dokonce opustil poslední flek. Jenže v neděli totálně vybouchl ve Svratouchu (7:1). Nadšeně bojující Sokol si rekordní výhrou také zajistil účast v příštím ročníku Okresního přeboru a navíc zřejmě vystavil Holcimu vstupenku do 3. třídy. Ale naděje pro hosty umírá až po posledním hvizdu rozhodčího v posledním kole.

Záchranu v soutěži slavili v sobotu také v Ronově nad Doubravou, kde jim k tomu stačila remíza 2:2 s Holetínem. Přestože hosté díky dvěma brankám Lukáše Wasserbauera otočili po přestávce nepříznivé skóre, kýžený bod vystřelil Ronovu v 86. minutě Jan Žítek.

V posledním zápase se střetly celky ze středu tabulky, kterým de facto o nic nešlo. Oba také nastoupily bez několika hráčů základu, Vítanov si ale pohlídal domácí prostředí a díky dvěma vydařeným standardkám zvítězil 2:0.
 

IV. třída :

Hodně zajímavostí se ale tento víkend událo i v nejnižší okresní soutěži, 4. třídě. Vítězství v Městci 1:7, a tím i postup, mohla v neděli slavit rezerva Luže. A dlužno dodat, že asi zaslouženě. Ve vyrovnané čtyřce se vyhnula nejméně kolapsům a zbytečným ztrátám, zvláště na jaře si pak její hráči za postupem šli.

Dlouho vedoucím Kameničkám B tak ke zdramatizování závěru soutěže nestačila ani výhra 4:2 na půdě nevyzpytatelných Načešic B.

Další zápasy byly též neočekávané. Zatímco třeba v Chroustovicích se hrál „ostrý" fotbal a posílená domácí rezerva nakonec udolala Ronov B jen 2:1, dvě střetnutí se staly jen takovou „fraškou" a otázkou skóre. Tuněchody B v Bojanově (9:0), stejně jako Vítanov B na Míčově (12:0), nastoupily totiž pouze s devíti hráči, a tak si domácí plejeři s chutí zastříleli a v pohodovém duchu si udělali hezkou žízeň. Tuněchodům se sešel zápas áčka s béčkem a vzhledem k velké marodce prostě víc lidí neměly. Vítanov se s tímto problémem poté již delší dobu a asi to bude také jeden z důvodů, proč pro příští ročník v tomto klubu B tým nepřihlásili. Ještěže je ve 4. třídě po postupovém boomu nahradí rezerva Stolan, kterou tam zase po nějaké době zřídili.

Ve Žlebských Chvalovicích se pak utkání neodehrálo vůbec, na jaře již podruhé, tentokrát je ale důvod mnohem zřetelnější. Jejich soupeř Jenišovice měl totiž v obci požár seníku, a jelikož je určitá část hráčů také členy hasičského sboru, přednost pochopitelně dostal výjezd.

V posledním zápase se pak zrodilo překvapení kola, když favorizovaná rezerva Nasavrk podlehla Krouně B 5:1. Z výše popsaných řádků je tedy více než zřejmé, že se v některých klubech na letní přestávku už opravdu těší.


 

Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/fotbal_region/o-postupujicim-neni-jasno-jen-ve-treti-tride-20150609.html


Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/fotbal_region/o-postupujicim-neni-jasno-jen-ve-treti-tride-20150609.html

Zpět