Okresní fotbal hodnotí odehrané kolo.

26.08.2015 17:24

OKRESNÍ PŘEBOR :

Odborníky pasovaný největší favorit Okresního přeboru SK Rozhovice zajížděl v sobotu do Miřetic a čekala jej tu těžká lopota. Domácí totiž odehráli dobré utkání, udělali však jednu chybu, kterou dokázali hosté potrestat střídajícím Honzou Zvolánkem, který byl na hřišti sotva pět minut. A jelikož se Tatran opět brankově neprosadil a je jediným týmem soutěže, který ještě nevstřelil gól, odvezli si hosté všechny body a dál okupují čelo tabulky.

Na prvním místě jsou však díky lepšímu skóre Tuněchody, které sehrály podobný zápas ve Vítanově. Také ony to zde neměly vůbec jednoduché, gólman Michal Elich ale vychytal ve druhém zápase druhou nulu, a jelikož Polnický a Kudyn dvakrát udeřili, body putovaly k hostům. Jen je zajímavé, že Tuněchody přijely k zápasu pouze s jedním hráčem na střídání a bez náhradního gólmana, to by se jim nemuselo v budoucnu vyplatit.

Třetím mužstvem do party, které ještě neztratilo ani bod, je již zmiňované Kočí. To si dojelo pro hubenou jednobrankovou výhru do Křižanovic, kam se na toto střetnutí přišlo podívat 160 diváků. A po pravdě řečeno, moc toho neviděli. Fotbal prý byl strašný, na čemž se podepsalo kromě špatného výkonu obou mužstev i hrozně tvrdé a hrbolaté hřiště. Domácí měli mírnou převahu, hosté však těsně před koncem první půle dali gól Davidem Jankem z trestňáku, a body tak byly jejich. Úspěšný střelec se v nastavení ukázal ještě v jiném světle, když za urážlivé výroky na adresu rozhodčích uviděl červenou kartu.

Jedno z překvapení kol se zrodilo v Prosetíně, kde vyhrála Krouna 3:1. Domácí měli problémy s koncovkou již v loňské sezoně, a jak se zdá, neopustilo je to ani v okrese. Jediný úspěch vstřelili z penalty, jinak jako když je pro ně soupeřova klec doslova zakletá. A tak Krouna neváhala, ze čtyř šancí „prdla" tři góly a bylo vymalováno.

Druhý nečekaný výsledek se zrodil v neděli v Zaječicích, kde si domácí vyšlápli na Skuteč. Za strůjce úspěchu lze vyzdvihnout teprve patnáctiletého gólmana Filipa Křivku, který nestačil pouze na jeden pokutový kop soupeře, jinak vše, a to včetně druhé penalty, měl. Před 200 diváky pak Zaječičtí vstřelili tři branky a získali tak tři cenné bodíky, které se jim můžou v závěru soutěže hodně hodit.

Když nic, tak je alespoň dostali před nedalekého rivala z Chrasti, který zažívá nepovedený start do soutěže. V sobotu sice nesehrál ve Svídnici špatné utkání (3:2), ale příliš jej nepodržel gólman Tatíček. Hosté dokonce dostali branku přímo z rohu, i když to spíše byla chyba hráče na přední tyči. Chrast dala Michalem Ploszou i dva góly, dalších sedm šancí ale zazdila a tak se dostal ke slovu zkušený domácí player David Sokol, který si svůj druhý úspěch naplánoval na 88. minutu, aby už hosté neměli čas na vyrovnání.

Třetím překvapením kola by se dala nazvat remíza Holetína se Svratouchem. Domácí nejsou zvyklí ve své tvrzi body rozdávat, což naznačili soupeři gólem svého kanonýra Lukáše Wasserbauera již ve druhé minutě. Jenže pak už nastřelovali pouze brankovou konstrukci, a tak hosté nelenili a po jednom zaváhání obrany srovnali stav Honzou Kaplanem. A bod byl jejich.

Poslední utkání kola se hrálo v Kameničkách a domácí zde přehráli Ronov nad Doubravou 2:0. Tento výsledek se asi dal očekávat, a vzhledem k mírně převaze hostitelů je asi spravedlivý.


IV. třída : 

Jak se zdá, tak největší výkonnostní rozdíly jsou mezi týmy zatím ve 4. třídě. Hned pětice celků (Kameničky B, Tuněchody B, Ronov B, Bítovany a Chroustovice) ještě nezaváhala, a stejný počet mužstev zase ještě nebodoval. Toto kolo navíc přineslo rekordní počet branek, plných 49, o což se největší měrou zasloužili v Chroustovicích (udolali po divokém průběhu Bojanov 6:5), ve Stolanech (místní mladíci nestačili na Kameničky 2:8) a Žlebských Chvalovicích, které doma přehrály Městec 6:3. Jak je vidno, soutěž zatím „sedí" i Bítovanům, které si pro druhou výhru dojely do Krouny (2:4). Naopak se nečekala domácí porážka rezervy Načešic, která i díky vyloučení jejich střelce Miloslava Jiráska nestačila na Ronov B (1:3). Venku vyhrály i Tuněchody B, a to 1:5 v Jenišovicích, naopak výhodu domácího hřiště využila rezerva Nasavrk v duelu s Míčovem (2:1).

U posledního střetnutí bych se ale rád zastavil. Jeho závěr totiž přinesl nevídané extempore, kdy domácí lavička (údajně včetně funkcionářů týmu) neunesla jedno sporné zamávání ofsajdu pomezním rozhodčím z Míčova, došlo k napadení a dokonce škrcení pod krkem. Hostující střídačka si to nenechala líbit a vznikla pěkná mela, po které bude mít disciplinárka zase co dělat… Přiznám se, že nevím, co k tomu slušného napsat. Snad jen chlapi, je to fotbal, sport, pralesní 4. třída, nejedná se o život ! Navíc je to teprve druhé kolo. Co budete dělat, až půjde do tuhého a třeba o postup? To si budete hrát na Jižní Ameriku a bude se na zápasech střílet?! Zamyslete se, tedy jestli to umíte…

 

 

 

 

 

 


Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/fotbal_region/komentar-nejen-o-tom-co-se-delo-v-nedeli-v-nasavrkach-20150826.html

Zpět