Okresní fotbal hodnotí 9. kolo.

07.10.2015 15:50


Okresní přebor měl na programu dlouho očekávané střetnutí dvou nejlepších celků soutěže, které do Tuněchod přilákalo na 250 diváků, a to včetně řady hráčů jejich protivníků z jiných celků. Místo lítého boje ale byla k vidění jasná záležitost hostujících Rozhovic, které zejména po přestávce jasně držely opratě zápasu ve svých rukách (0:3). Střetnutí pak nejvíce vyšlo hostujícímu záložníku Davidu Stejskalovi, jehož hattrick duel rozhodl. Touto výhrou se Rozhovičtí ještě více utrhli na čele tabulky a výrazně tak nakročili k titulu podzimního přeborníka.

Na druhé místo tabulky se se ztrátou pěti bodů již dostal Holetín, který si pro všechny body dojel do nedalekého Vítanova. Návštěva 200 diváků viděla parádní fotbal, který se musel líbit, vše podstatné se zde ale odehrálo již v prvních 25 minutách, kdy také padly všechny tři góly (1:2). Výhra hostů je zasloužená, byli o jednu branku lepší.

V tabulce čtvrtý je pak Prosetín, který si celkem snadno poradil na vlastní půdě s Ronovem. Vydařil se mu již vstup do zápasu, když ve 4. minutě vedl 2:0 a v pohodovém tempu si dokráčel pro výhru 5:2.

Spokojeni odcházeli domů také diváci v Zaječicích. Jejich celek stále zažívá až snový podzim a vítězství 2:0 nad Svratouchem jej udrželo na páté příčce. Střetnutí ale zase tak růžovou procházkou pro vítězný celek nebylo, vynikali v něm zejména oba brankáři. Vyrovnaný duel tak rozhodly dvě přesné trefy Jirky Konráda.

Dalším mužstvem, které zužitkovalo výhodu domácího prostředí k zisku všech bodů, bylo Kočí, které zdolalo Krounu 2:0. V zápase patřil každému ze soupeřů jeden poločas, domácím první a hostům druhý. Jenže zatímco místnímu SK (bývalé SSS bylo konečně na fotbalovém svazu oficiálně přejmenováno) se podařilo jednou rozvlnit síť, Sokolu ne. A to ani v závěrečném náporu, při němž si nakonec srazil míč do vlastní sítě gólman Chlupáč, a bylo rozhodnuto.

Tři body doma braly i Miřetice, a to o vlastním posvícení. Nutno však přiznat, že hostující Svídnice pro ně tentokráte nebyla těžkým oříškem, vždyť po hodině hry prohrávala už 4:0. Nakonec se jí povedlo brankou z penalty porážku trochu zmírnit, sváteční náladu Tatranu ale v žádném případě nepokazila.

Naopak převaha a vlastní trávník tentokrát nepomohly k bodovému zisku Křižanovicím, které podlehly 1:2 Kameničkám. Domácí měli zejména v první půli výrazně více ze hry, dokázali z toho ale vytěžit pouze jednobrankové vedení. V poslední půlhodince se však jakoby začali obávat o výsledek a hosté v 75. a 81. minutě po dvou individuálních chybách výsledek otočili.

Na závěr jsem si nechal souboj o poslední místo tabulky, který svedl nedaleké sousedy Skuteč a Chrast. Domácí neproměnili již ve 4. minutě penaltu, a tak byli nakonec v závěru spokojeni s vedením 2:1. V 89. minutě ale došlo ke sporné situaci, kdy domácí na chvíli přestali hrát, údajně kvůli tomu, že hosté nerozehrávali z místa přestupku, míč byl v pohybu a vše prý ještě zavánělo ofsajdem. Toho všeho ale Chrastečtí využili k rychlé akci, po níž Josef Sluka vyrovnal na konečných 2:2. Závěr střetnutí se nesl ve vypjaté atmosféře, při níž hráči i fanoušci Junioru neunesli tíhu hostující branky. Nejvíce na to nakonec doplatil jejich kapitán Rosůlek, který v nastavení obdržel červenou kartu.

Samotnou kapitolou jsou návštěvy, které se o celkem pěkném víkendu opravdu „urodily". O té tuněchodské jsem se již zmiňoval, hned na dalších pěti stadionech ale přesáhly 130 fanoušků, což je opravdu dobrá vizitka.

 

Ve 4. třídě se opět měnil vedoucí celek tabulky, když doposud vedoucí Tuněchody B pouze remizovaly 1:1 na trávníku rezervy Krouny. Do čela se tak opět po nějakém čase vrátily Kameničky B, jež dokázaly udolat bojovný Bojanov 2:0. Trio 19bodových pak doplňují Bítovany, jež v gólově bohatém mači porazily Míčov 6:3. Zajímavý duel byl k vidění v Městci, kam v souboji dvou posledních celků soutěže přijely Jenišovice. A domácí celek tu pěkně „vyloupily", když na trávníku zvítězily i díky hattricku Standy Kláta naprosto přesvědčivě 2:6, a ještě jejich fanoušci vypili v místním bufetu všechno pivo :-) V dalších zápasech se pak stolanské béčko rozešlo s tím načešickým smírně 1:1 a nasavrcké porazilo to ronovské 3:1.

Na samý závěr dnešního komentáře jsem si ponechal střetnutí ve Žlebských Chvalovicích, kde místní Sokolové připravili rezervě Chroustovic třetí porážku v řadě (5:1). Tento zápas se ale do dějin zapsal i jinou, řekněme lidštější věcí. Cenu fair play by si totiž zasloužil hostující brankář Lukáš Rolínek, který přiznal v 86. minutě jasnou branku Marka Malinského. Ten totiž vypálil z 25 metrů nechytatelnou střelu, jež se ale od zadní konstrukce branky odrazila a vylétla ven. Rozhodčí Šebek si toho vůbec nevšiml, na upozornění právě Rolínka ale nakonec gól uznal. A Chvalovičtí měli kromě výhry ještě jeden důvod k radosti. Třemošnická policie totiž vypátrala zloděje, který zde nedávno vykradl kabiny a již je v zadržovací vazbě. Navíc policisté klubu vrátili zcizený počítač a hifi soupravu!






Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/fotbal_region/solidni-pocasi-opet-vylakalo-na-stadiony-krasne-navstevy-20151007.html

Zpět