Okresní fotbal hodnotí 7. kolo.

24.09.2015 16:27

Okresní přebor
Dosavadní největší návštěva Okresního přeboru přišla na derby do Prosetína, kam zavítal jen šest kilometrů vzdálený Holetín. Hosté doposud neprohráli, domácí se po sestupu a špatném začátku pomalu rozjíždí, proto se dal čekat lítý boj, na který se přišlo podívat 350 diváků. Utkání měli ale od počátku ve svých rukách (nebo svých na svých kopačkách) Prosetínští a díky dvěma brankám Jirky Novotného a jedné Martina Remeše si připsali všechny body, které je již posunuli na páté místo tabulky. Holetín je stále třetí.

Mezi nimi zůstalo v tabulce Kočí, které v sobotu hostilo jednoho z dvojice lídrů SK Tuněchody. Na utkání jsem se byl osobně podívat, a tak můžu potvrdit, že se domácí nováček sice snažil, ale hosté byli přece jen trochu fotbalovější, měli mírnou převahu a tu nakonec přetavili v jedinou branku utkání. Nutno však dodat, že padla z ničeho, v tom je ale síla úspěšného týmu.

To samé v bleděmodrém se může napsat i o zápase druhého favorita soutěže SK Rozhovicích. Ty zajížděly do Skutče, a přestože se domácím letos nedaří, neměly to zde vůbec jednoduché. Hosté sice nakonec vyhráli 3:1, průběh střetnutí byl prý ale naprosto vyrovnaný a o bodech rozhodla střelecká potence vítězů, kteří vytěžili z minima maximum. Hodně jim pomohl za stavu 1:1 krátce před svým vystřídáním velkou chybou zraněný gólman Vamberský.

Zajímavá bitva o šest bodů byla k vidění v Křižanovicích, kde se střetly v té době dva poslední celky tabulky. Domácí udrželi ve druhém zápase po sobě nulu, a jelikož se čtvrt hodiny před koncem prezentoval krásnou brankou Honza Pilař, zůstaly všechny body v jejich kapse. Naopak trápení Chrasti nadále pokračuje a hosté tak zůstávají jediným mužstvem soutěže, které se letos ještě neradovalo z výhry. Nechme se překvapit, jak si povedou v sobotu, kdy v prestižním derby přivítají Zaječice. Zápas je pochopitelně zařazen do tip ligy a abych se přiznal, jeho výsledek si vůbec netroufám odhadnout.

Přitom Zaječice se na jaře zachránily až v hodině dvanácté, nyní ale zažívají podařený podzim. Domácí výhrou o tom přesvědčily Krounu, kterou přehrály poměrně jasně 5:2. A to se nyní na brankách střelecky nepodepsal ani kanonýr Dušan Pejcha, zastoupili jej ale jiní. Velký podíl na třech bodech má i teprve patnáctiletý gólman Filip Křivka, který v první půli zneškodnil dvě velké šance soupeře. Hosté se tak po čtvrté porážce v řadě propadávají do suterén u tabulky a mohou si jen lebedit, že ve druhém kole dokázali vyloupit Prosetín.

Doma si s chutí zastřílela i Svídnice. Ta sice v souboji s Ronovem nad Doubravou prohrávala, přesto měla více ze hry a nepříznivý stav dokázala čtyřmi góly jasně otočit. Zápas se lámal po sedmi minutách druhé půle, kdy za stavu 1:1 dokázala vstřelit během 80 vteřin dva góly.

Třetím do party týmů, který na vlastní půdě slavil jasné vítězství, byl Vítanov, jenž porazil Svratouch 5:2. Na přelomu poločasů zde padly čtyři branky, když oko diváka rozehřála zejména ta Martina Cestra ze šedesáti metrů. Přes vítězství si domácí ztěžovali na výkon rozhodčího, který mimo jiné vyloučil po druhé žluté jejich Romana Kučeru.

Jediným zápasem kola, který nepoznal vítěze, se stalo střetnutí Miřetice Kameničky (1:1). V prvním poločase byli lepší hosté, ve druhém domácí, a tak je konečná remíza zřejmě spravedlivá. I zde se ovšem červenalo, protože v nastavení neudržel nervy na uzdě Josef Adámek a počastoval výrazy o kašparech a idiotech rozhodčí. A ti si to pochopitelně nenechali líbit.


IV. třída
Referát o 4. třídě musím začít nepříjemnou událostí, která postihla klub Sokola Žlebské Chvalovice. Ze čtvrtka na pátek jim kdosi vykradl kabiny a mimo jiné byl kromě hifi soupravy, lahve s přepravníkem navodu, alkoholu a různých drobností odcizen i počítač nutný pro pořizování elektronických zápisů. Naštěstí se Chvalovicím podařilo na utkání s Bojanovem zapůjčit PC jiný a možná za to byly odměněny výhrou 2:1, ač nebyly lepší. Hosté navíc odehráli více jak hodinu hry v deseti a přežili bez úhony i jednu ze dvou nařízených penalt. Sami domácí uznávají, že si Bojanov bodovat zasloužil… Jinak se v této soutěži měnil lídr na čele tabulky. Rezerva Chroustovic totiž poprvé padla 2:1 v Nasavrkách, a tak se na špici dostaly Bítovany, které stejným poměrem vyhrály v Městci. Jen si tak říkám, jestli chtějí jít fotbalisté této vyhlášené zábavové vesnice výše, když loni byli ve 3. třídě prakticky po celou sezonu jen do počtu. Soutěž je ale teprve na začátku a míchat kartami určitě budou chtít třeba Tuněchody B, jež doma zdolaly Ronov B 5:3, či rezerva Kameniček, která sice střetnutí s Míčovem dobře rozehrála, nakonec se ale musela spokojit s konečnou remízou 2:2. Sladkou chuť prvního vítězství zažila v červnu nově založená rezerva Stolan, a to po jasné výhře nad Jenišovicemi (5:0). Tím usadila svého soupeře na samé dno tabulky. V posledním zápase kola nestačila doma Krouna B na rezervu Načešic (0:2), když obě branky vítězů vstřelil nestárnoucí Miloslav „pidla" Jirásek. Přitom ve svém celku není ve 42 letech zdaleka nejstarším hráčem, a takovému Františku Jiráskovi by mohl čistit kopačky. Ale o tom tato třída je říká se tomu láska k fotbalu.




 

Zpět