Okresní fotbal hodnotí 6. kolo.

17.09.2015 18:34

Okresním přeboru není nic nového pod sluncem. Dva lídři opět vyhráli a dál spoluvévodí tabulce beze ztráty kytičky. Oba celky jak Tuněchody, tak Rozhovice sice zvítězily pouze o jednu branku, k vítězství ale došly naprosto rozdílným způsobem. V Rozhovicích bylo v sobotu veselo, slavili zde totiž výročí 95 let kopané + klasické posvícení, v jehož rámci přijely k mistráku Zaječice. Zápas byl zřejmě atmosférou nasáklý, protože útok převyšoval obranu, a tak 150 diváků viděl celkem sedm branek (4:3). Domácí ale měli střetnutí pod kontrolou a kontaktní gól Čechlovského v nastavení je nemohl rozhodit.

To Tuněchody se na výhru 2:1 pořádně natrápily. Proti Skutči byly sice jasným favoritem, už od třetí minuty ale prohrávaly a mohly být vůbec rády, že po hodině hry vyrovnal Hanko. Když se již rýsovala konečná remíza, vyrobil hostující gólman Vamberský chybu, po níž se zjevil před prázdnou brankou kanonýr Petr Kudyn, pro něhož byl vítězný gól lahůdkou.

V dalším kole zajíždí tuněchodský výběr k nováčkovi do Kočí, kde měl mimochodem ještě na jaře domácí azyl při výsadbě nového trávníku, tak se nechme překvapit, jak si zde povede. Lehké to ale nebude mít ani konkurent z Rozhovic, který míří do Skutče. Hon na lídry bude určitě pokračovat.

Trochu ve stínu výše uvedené dvojice zažívá skvělý začátek sezony Sokol Holetín, který letos také ještě neprohrál a na úplnou špici ztrácí pouhé dva body. O své současné formě v sobotu přesvědčil Svídnici, která se naopak určitě viděla v tabulce výše. Ta sice v prvním poločase nezahrála na Vysočině špatně, avšak špatná koncovka ji do vedení nepustila. A pak začal řádit střelec mače Standa Filipi a čtyřmi góly udělal ze střetnutí selanku. Pátou branku přidal Zdražil a hosté tak odjeli domů s debaklem.

Výborně si v okrese počíná i nováček soutěže SSS Kočí. V sobotu zajížděl do Ronova, kde nejsou zvyklí doma body rozdávat, tentokrát ale odevzdali hned všechny tři (2:3). V poměrně vyrovnaném utkání se hosté prezentovali skvělou koncovkou a po dvou gólech Fantla a jednom Smetany mohli slavit další výhru, již čtvrtou ve vyšší soutěži. O tom, že fotbal v této obci teď táhne, svědčí i fakt, že k zápasu odcestovalo autobusem společně s hráči i mnoho fanoušků a cesta domů prý byla veselá.

Opačné starosti mají týmy na druhém konci tabulky, jmenovitě třeba Chrast. Ta se sice v neděli dočkala prvního bodu, vzhledem k průběhu střetnutí s Vítanovem je to pro ni ale málo (1:1). Domácí měli totiž více ze hry a již v 10. minutě se ujali Michalem Ploszou vedení, pak se ale přizpůsobili tempu soupeře a jejich hra upadala. Toho Vítanov využil k vyrovnání Šmatlánem, a přestože pak bylo k vidění celkem dost příležitostí, skóre se již nezměnilo, z čehož měli určitě větší radost hosté. Domácí se tak pro padli na samé dno tabulky.

Jejich nejbližší konkurent v boji o Černého Petra Křižanovice totiž nečekaně uspěl na hřišti Krouny (0:1). Ve vyrovnaném zápase vstřelil jedinou branku po hodině hry hostující sniper Ondřej Pilař a zajistil tak svému týmu všechny body, úplně první v soutěži. Tuto sobotu hostí svěřenci trenéra Petra Hoffmana Chrast, a že půjde pro obě mužstva o hodně asi netřeba dodávat. Utkání si určitě zasloužilo dát jej do naší tipovací soutěže, může totiž dopadnout jakkoliv.

Po špatném úvodu, jak se zdá, se pomalu rozjíždí celek Prosetína. Tentokrát to prokázal na trávníku Kameniček, kde zejména díky výbornému prvnímu poločasu zvítězil 0:3. Domácí se sice po změně stran snažili o korekci, nedočkali se ale ani čestného úspěchu.

Z výhry na venkovním hřišti se radovaly i Miřetice, a to 2:3 ve Svratouchu. Stovka diváků viděla v prvních 25 minutách střelecké manévry v podobě čtyř branek. Pro domácí ale bylo nepříjemné, že tři z nich vstřelili hosté. V úvodu druhé půle ještě vykřesal Svratouchu naději kontaktní brankou Zdeněk Macháček, více už jim ale Tatran nepovolil a může se tak těšit z páté příčky v tabulce.
 

Páté kolo 4. třídy přineslo dva souboje doposud neporažených celků a v obou dokázali využít výhody vlastního prostředí domácí. Bítovany přehrály nečekaně jednoznačně Kameničky B 4:0 a Chroustovice B udolaly Tuněchody B 2:1. Na čele tak zůstala jako jediná beze ztráty bodu rezerva Chroustovic. Naopak na první body stále čeká ta stolanská, když nyní nestačila na Míčov (5:1). Pěkně si zastřílel Bojanov, a to doma proti Krouně B (4:1) a také Ronov B s Městcem (6:0). Z výhry na vlastním hřišti se radovala také rezerva Načešic, která udolala Nasavrky B 3:2, přitom o poločase 0:2 prohrávala. Jediným, kdo slavil na venkovním hřišti, byly Žlebské Chvalovice, a to v Jenišovicích v poměru 2:4.






 

Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/fotbal_region/komentar-vikend-prinesl-nekolik-hektickych-zaveru-20150917.html

Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/fotbal_region/komentar-vikend-prinesl-nekolik-hektickych-zaveru-20150917.html

Zpět