Muži / Boj o spodní příčky dopadl lépe pro SK Ronov nad Doubravou

18.04.2023 18:01

Mužstvo mužů :
SK Ronov n. D. - SK Tuněchody - 6:2
 (3:0)
B. : 16.,32.,42.,58. Urbánek, 66. Kozlowski, 72. Kasal - 54. Hájek, 69. Faltejsek

Ronov : Mrázek - Spěvák, Petržílka (67. Piskač), Široký, Žítek, Spěvák II., Kasal (75. Samek), Čárný, V. Klug (46. Novák), Urbánek (75. M. Spěvák), Kozlowski 


Již v prvních minutách všichni aktéři na vlastní kůži pocítili důsledky sobotního vydatného deště, neboť se na některých místech jen stěží při prudším pohybu udrželi ve fotbalovém postoji. Celý první poločas se hra přelévala z jedné strany na druhou. Domácí si vytvářeli šance především z brejků a naopak hosté hrozili z rohových kopů. Nerozhodný stav vydržel do 16. minuty, kdy zaváhání hostující obrany využil Urbánek a pohotovou střelou mezi nohy brankáře Bubáka poprvé rozjásal domácí diváky. Po několika hostujících standartních situacích se opět míče chopil Urbánek a ve 32. minutě navýšil na 2:0. Hosté zápas nevzdali a stále se nepřestali tlačit do vápna domácích. Z mnohačetné série rohových kopů nedokázali svůj tlak zužitkovat. Naopak ve 42. minutě zatáhl po levé straně míč do pokutového území aktivní Urbánek a nepovedeným centrem z brankové čáry překonal brankáře Bubáka a završil tak svůj hattrick. Konec poločasu ještě poznamenala červená karta hostujícího Horáka za hrubé nesportovní chování.
 Do druhého poločasu domácí nastoupili s tří brankovým vedením a v početní převaze. Na výkonu hostů to však nebylo příliš znát, čehož důkazem byla změna skóre na 3:1, kdy se Hájek krasnou střelou trefil z přímého kopu. V hlavách domácích se v té chvíli zcela jistě vybavily neštastné vzpomínky na utkání před dvěma týdny, kdy ztratili vedení 2:0 a nakonec podlehli 2:3. Jenže Ronov má v týmu nenastytného Urbánka. Po nedůrazné hře levého obránce hostů se domácí zmocnili míče a po přihrávce podél hranice velkého vápna se domácí dostali opět do tří brankového vedení zásluhou Urbánka, který tak vstřelil čtvrtý gól v zápase. Za necelých deset minut domácí zahájili akci po levé straně, na jejímž konci pohodlně do prázdné branky zavěsil Kozlowski. Zvýšil tak skóre na 5:1. Hosté se nepřestali pokoušet o zvrat zápasu, což jim v 69. minutě přineslo ovoce a po rohovém kopu využil závaru v malém vápně Faltejsek a opět snížili na 5:2. Konec všech nadějí vzal hostům Kasal, který se po přízemním centru z pravé strany šikovně uvolnil v brankovišti hostů a završil na konečných 6:2. Posledních dvacet minut zápasu poznamenal déšť, díky čemuž se o fotbale dalo mluvit ještě méně než do té doby. Náznaky šancí sice vznikaly na obou stranách i nadále, ale za zmínku stojí pouze nastřelená tyč domácím Jiřím Spěvákem ml. (zdroj :
fotbalunas.cz)

Jan Žítek (Ronov) - Záložník: Mám upřímnou radost ze zvládnutého zápasu. Přestože byl terén opravdu náročný, tak všichni hráči odvedli skvělý týmový výkon a až do poslední minuty se pyšnili velkou bojovností. Doufám, že nás to nakopne k dalším úspěšným soubojům a odlepíme se ze sestupových příček tabulky.

Marek Šilhánek (Tuněchody)- Záložník : Zápas začal, tak jak jsme si představovali. Hráli jsme na bahnitém hřišti, kde jsme se bořili až po kotníky. Ronov byl zalezlí na půlce a čekal na brejky, což jim vyšlo, šestkrát utekli a dali šest gólů. Abych řekl pravdu, tak rozhodčí nám dvakrát nepomohli ba naopak. I když jsme měli Ronov celý zápas na jejich půlce, stejně jsme nedokázali vyhrát.











 

Zpět