Krátký fotbalový komentář aneb jak to bude...

26.05.2015 18:35


Takže v krátkosti fotbaloví příznivci, vězte! Jasné je jen to, že vítěz jakékoliv soutěže postupuje a poslední padá. Nic dalšího ještě není dané, vše se bude odvíjet od několika faktorů. Prvním je situace nahoře, počínaje divizí C, v níž stále mohou spadnout ještě dva týmy z Pardubického kraje, konkrétně Pardubice B a Česká Třebová. Kdysi na vojně jsme tomu říkali „Zákon padajícího h…" a to samé platí i ve fotbale.

Druhou, pro chrudimský okres neméně důležitou věcí, je situace na chvostu 1.B třídy, kde jsou namočeny Chroustovice a po sobotním prohraném derby i Prosetín. Obzvláště tyto dva celku musí mít, pochopitelně kromě vlastních výkonů, teď oči upřeny do vyšších soutěží, protože se může stát, že budou padat i tři týmy.

No a podle toho to bude vypadat i na okrese. Hlavní, a možná nejdůležitější věcí ale je, kolik se do příštího ročníku přihlásí na Chrudimsku mužstev. Uzávěrka přihlášek je již 31. května ! Pokud jich bude 42 a méně (je to samozřejmě myšleno i s B týmy), tak bude mít každá soutěž počínaje Okresním přeborem 14 účastníků, a pak jsou to snadné počty. Tři z okresu dolů, tím pádem ale i tři dolů ze 3. třídy. A že se někde o osudu jejich rezervy jedná, to si pište! Pokud by se ale mužstev přihlásilo více jak 42, bude se podle toho odvíjet i počet sestupujících. A kdyby z 1.B třídy nikdo nespadl a navíc se schumelilo několik věcí najednou, mohly by třeba postupovat i dva týmy…

To je ale zatím vše jen „kdyby" a až nejbližší dny ukážou, jaká bude opravdu realita. Za sebe mohu jen slíbit, že jakmile se něco bližšího dozvím, čtenářům Chrudimského deníku to na našich stránkách také hned sdělím. (převzato z Chrudimského deníku)
Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/fotbal_region/kratky-fotbalovy-komentar-aneb-jak-to-bude-20150526.html

Zpět