Komentář o fotbalovém „posledním zvonění"

17.06.2015 18:51

Okresní přebor :

V Okresním přeboru byla v posledním kole největší pozornost zaměřena na chvost tabulky, kde mezi třemi „namočenými" celky probíhal na dálku boj o Černého Petra a zbylé umístění, které dává naději. Fotbalové znalce proto asi nepřekvapilo, že všechna tři bojující mužstva vyhrála. Prachovice doma udolaly Křižanovice 2:1, vítězství je to ale takzvaně Pyrrhovo. Tyto tři body už přišly pro Holcim pozdě a z poslední příčky, a tím pádem jistého sestupu, je nezvedly.

Doma dokázaly úspěšně zvládnout poslední zápas sezony i Zaječice, když si zejména kvůli vydařenému prvnímu poločasu připsaly vítězství nad Holetínem 3:2. Do utkání nastoupili domácí před 150 diváky parádně a za půl hodiny vstřelili tři góly. Po přestávce ale jakoby už se hráči viděli u opékaného selete, které se na hřišti dělalo, úplně vypadli z tempa a Sokol začal mocně stahovat. Nakonec Zaječičtí tři body uhájili, a teď je jen otázkou, jestli jim to zajistí účast i v příštím ročníku přeboru. Vše bude odvislé od počtu sestupujících.

A to samé, akorát v bleděmodrém, se dá napsat i o Krouně. Tu čekala z této trojice nejtěžší šichta, zajížděla totiž na hřiště soupeře do Ronova. Na trávníku ale bylo ihned jasně poznat, kterému z rivalů ještě o něco jde, a kdo si jen přišel udělat žízeň před závěrečnou rozlúčkou. Hosté měli jasně více ze hry, vstřelili čtyři branky a konečná výhra 4:1 jim dává ze 14. příčky tabulky největší naději k záchraně. Ale jak popsáno výše, „klepat" se musí také, může se stát, že budou padat všechny tři poslední týmy.

Ve stínu těchto bojů si poslední vítězství v této soutěži před postupem do krajské 1.B třídy připsaly Stolany. Ty sice tentokrát nepředvedly žádnou kanonádu, což bylo možná zapříčiněno i absencí kanonýra Váchy, kterému se ženil bratr, ale na výhru 1:0 nad Vítanovem to stačilo. Mužstvo si již před zápasem převzalo pohár za vítězství v soutěži, po něm si pak každý z domácích navlékl líbivé černé tričko se žlutým nápisem VÍTĚZ Okresního přeboru OFS Chrudim sezona 2014/2015 a po nezbytném focení propukla přímo na hřišti již asi třetí oslava postupu :-) Ale jen ať Stolanští slaví, zaslouží si to, hlavně aby jim to podobně „kopalo" i o soutěž výše. Byl bych opravdu nerad, kdyby tam dopadly jak Slavoj Houslice v oblíbeném televizním seriálu.

S úspěšnou sezonou se rozloučily výhrou z kategorie snadných i druhé Tuněchody. V azylu hřiště v Kočí sice po půl hodině hry prohrávaly, pak se ale rozjely a pěti brankami soupeře přejely. Konečná stříbrná příčka je pro SK velkým úspěchem, bohužel k úplné spokojenosti jim 10 bodů chybělo. Věřím ale tomu, že se příští rok Tuněchodští o „kraj" znovu poperou,

Svoji jarní velmi dobrou formu potvrdily i Rozhovice, když doma za stálé převahy porazily Svídnici 3:1. Díky těmto bodům se domácí vyšvihli již na šestou příčku tabulky a nezbývá než podotknout, kde by tento celek asi byl, kdyby podzim tak „nezvoral". Pokud se tu ale podaří současnou „nabušenou" sestavu udržet, další favorit příštího ročníku je jasný.

K těm letos patřil i Junior Skuteč, který také po podzimu soutěži vévodil. V posledním kole ale nepodařené jaro podtrhl remízou 1:1 v (ať se na mě domácí nezlobí) v průměrných Miřeticích, když navíc jediný gól vstřelil z penalty, které dle zpravodaje Tatranu jednoznačně předcházel faul Skutče, a tudíž být neměla.

I kdyby ale hosté prohráli, o třetí příčku tabulky by stejně nepřišli, na čtvrté Kameničky měli dostatečný náskok. A navíc ty stejně prohrály v Chrasti 2:0, když nevstřelily zdecimované domácí sestavě, u které musel kvůli problémům s brankáři mezi tři tyče hráč z pole Jaroslav Plosza, ani gól. Domácím naopak tyto body pomohly udržet páté místo tabulky, což mohou považovat za úspěch.

IV. třída :

V nejnižší okresní soutěži se hrálo už jen o čest. Lídr 4. třídy rezerva Luže byl již jasný, přesto si dojel pro všechny body do Bojanova. Hubenou jednobrankovou výhru mu zde zajistil Pekhart. Druhé Kameničky B potvrdily své umístění vítězstvím nad třetím Míčovem 3:1, čímž daly naději na bronz rezervě Nasavrk. Ta si ale doma neporadila s Městcem a po bezbrankové plichtě skončila celkově čtvrtá. Za zmínku snad ještě stojí remízové loučení Vítanova B, a to 1:1 doma s rezervou Krouny. Vítanovští jsou tak se ziskem pouhých 11 bodů úplně nejhorším týmem chrudimského okresu a s trochou smutné nadsázky se proto o nich dá napsat, že kvůli tomu „sestupují" a rozpadají se. V příštím ročníku je pak nahradí nově založená rezerva Stolan.

Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/fotbal_region/komentar-o-fotbalovem-poslednim-zvoneni-20150617.html

Zpět