Muži / Ronov nad Doubravou zabrnkal na nervy třetímu týmu tabulky

10.05.2023 22:45


SK Dřenice - SK Ronov n. D. - 2:1 (2:0)
B. : 32, 35. Vladyka - 90. Urbánek

Ronov : Mrázek - J. Spěvák, Petržílka, Žítek, J. Spěvák II., Kasal, Urbánek, M. Spěvák, Široký, Čárný (15. Sehnoutka), Novák

 

Favoritem zápasu byly jednoznačně Dřenice, ale dalo se čekat, že Ronov se popere o důležité body, které by mu pomohly ze dna tabulky. Prvních pár minut se hrálo ve vysokém tempu, především mezi velkými vápny. První šance přišla ve 12. minutě, kdy po nezdařené offside pasti Ronova šel domácí Adámek sám na gólmana Mrázka, který ho skvěle vychytal. V 15. minutě se dostali do šance hosté, kdy Čárný vedl balón k vápnu, odkud volil střelu, která se mu nepovedla, a zranil kotník. Ronov byl donucen střídat jediného náhradníka. Od té doby měli více ze hry domácí, kteří si postupně vytvářeli šance. Ve 32 minutě si před vápno natáhl míč zkušený Vladyka, a když viděl vysunutého brankaře, nezaváhal a krásným obloučkem uklidil míč na zadní tyč. O tři minuty později vytáhl Mrázek hlavičku domácího hráče jen na břevno a poté hostující nedokázali odkopnout balón a po několika odrazech skončil míč v síti od hostujícího hráče a domácí se dostali do vedení 2:0. Od té doby působil Ronov odevzdaně. Vrátit hosty do zápasu mohl Novák, ale z hranice pokutového území mířil nad. Do kabin šli domácí s dvou brankovým vedením.

Také ve druhé půli měli domácí více ze hry, tlačili na obranu Ronova a hrozili ze standartních situací. Ronov ale začal využívat pomalejší obrany domácích a dostal se do několika příležitostí. V 65. minutě poslal Žítek krásný balon za obranu a Urbánek přehodil domácího brankaře, který vyběhl až za hranice pokutového území. Nedostatečná razance zapříčinila, že obránce míč doběhl a vykopl míč pravděpodobně z brankové čáry. Rozhodčí měli jasno, že o gól nešlo, i když ani samotný obránce nejspíš nevěděl, zda to stihl nebo ne. V 75. minutě se dostal za obranu opět Urbánek, jeho střelu vyrazil Křemenák a hosté se dostali k několika dorážkám. Nejprve Urbánek trefil obránce na brankové čáře, poté Sehnoutka nastřelil tyč a Kasal mířil vedle. Domácí měli nadále utkání pod kontrolou a snažili se navýšit vedení, hosté hrozili z protiútoků. V 90. minutě vyslal za domácí obranu přesný pas Žítek a Urbánek po kličce na brankáře snížil výsledek na konečných 1:2 z pohledu Ronova.

 

Ohlasy k zápasu

Radim Holub (Dřenice) : Byl to náročný zápas po čtvrteční dohrávce. Poločas 2:0, vypadalo to na klidný zápas, ale druhý poločas jsme nepřidali góly a Ronov v závěru snížil. Jsme rádi, že jsme to dotáhli do výhry.

Patrik Urbánek (Ronov) : Měli jsme třetí těžký zápas po sobě a favorit bral opět tři body. Je to mrzuté, protože jsme opět, jako v předešlých dvou zápasech mohli bodovat, ale chybí nám k tomu trochu víc štěstí. Soupeř hrál tak, jak jsme očekávali. Přesnými přihrávkami a skvělou nabídkou nás přehrával. Naše obrana dokázala odvrátit několik nebezpečných útoků, ale zase jsme dostali ušmudlaný gól, který jsme si dali vlastně sami. Navíc se ve 35. minutě zranil Široký, který musel dohrát zápas, neboť máme dlouhodobě tři zraněné hráče ze základní sestavy a neměli jsme už nikoho na střídání.

Zpět