Muži / Ronov nad Doubravou nenechal lídrovi nic zadarmo

03.05.2023 18:26

Mužstvo mužů :
SK Ronov n. D. - Mezilesí Načešice - 2:3
 (1:1)
B. : 17. J. Spěvák II, 53. D. Čárný - 33. O. Pilný, 74., 88. M. Svoboda 

Ronov : 
Mrázek - J. Spěvák, Petržílka, Žítek, J. Spěvák II., Kasal, Piskač (63. Cach), Urbánek, M. Spěvák, Darů, Sehnoutka (46. Čárný)

Po úvodním hvizdu hlavního rozhodčího se týmy nejprve oťukávaly a boje se odehrávaly především mezi velkými vápny bez výraznějších šancí. Více ze hry měli hosté a potvrzovali tak roli favorita. Nicméně ku překvapení všech diváku šli do vedení domácí. Zaváhání obrany Načešic využil Žítek, který u pravé lajny ukořistil míč a vyslal ho do vápna. Tam si skvěle seběhl Spěvák ml., sklepl si míč a neomylně zakončil. Vedení Ronova však tlak Načešic nezastavilo. Upravit stav utkání se hosté snažili především střelami ze střední vzdálenosti, které však mezi třemi tyčemi neskončily. Vyrovnat se podařilo hostům ve 33. minutě, kdy udeřili po rohovém kopu. První hlavičku ještě domácí brankář Mrázek vytáhl na břevno, ale na dorážku hlavou Pilného už byli všichni domácí kratší. Zbytek poločasu se dohrál v podobném duchu bez změny stavu. I vzhledem k těžkému terénu po vydatném dešti v ranních a odpoledních hodinách se první poločas vyznačoval mnoho nepřesnostmi.
Do druhého poločasu nastoupili domácí s jednou změnou v sestavě. Byl to Čarný, který se za svou šanci odvděčil trenérům již po osmi minutách, kdy po dlouhém nákopu využil nedůrazu obrany hostí a zakončil levou nohou na vzdálenější tyč. Euforie z vedení však domácím netrvala dlouho. V 60. minutě u pravé postranní čáry fauloval forwarda Načešic Daru a po velmi přísném posouzení hlavního sudího mu byla udělena přímo červená karta. Od této chvíle se Ronov zatáhl a začal odpočítávat minuty do konce zápasu. Všechny dlouhé míče hostující obrana bez problémů sesbírala a zakládala tak jeden útok za druhým. V 74. minutě se před hranicí velkého vápna do míče opřel Svoboda, který nechytatelnou střelu otřel o tyč a vyrovnal tak skóre na 2:2. V dalších minutách hrozili hosté především z rohových kopů, což jim přineslo ovoce v 87. minutě. Centrovaný míč z pravé strany Mrázkovy svatyně byl prodloužen až na zadní tyč, kde číhal Svoboda a z těžké pozice umístil svůj kop do brány Ronova. Na tento gól už domácí odpovědět nestihli, a tak Načešice si po těžkém zápase odvezly z Ronova tři body.(zdroj :
fotbalunas.cz)

 

Jan Žítek (SK Ronov) - Záložník: Přestože se papírově jednalo o jednoznačné utkání, opak byl pravdou. Každý na hřišti nechal úplně všechno, ale bohužel to na dobře hrající celek z Načešic nestačilo. Snad v každém zápase dostáváme góly z rohových kopů a dnes se naše slabina opět potvrdila. Tam máme velký prostor ke zlepšení.








 

Zpět