Okresní přebor - hodnocení odehraného kola.

19.05.2015 18:17

Okresní přebor :

Třeba o postupujícím v Okresním přeboru je prakticky rozhodnuto. Stolany si opět s chutí zastřílely, když tentokrát byl jejich „obětním beránkem" celek Křižanovic (7:2), což se však celkem očekávalo. Druhé Tuněchody ale v domácím azylu na hřišti v Kočí nestačily na třetí Skuteč a po porážce 0:2 zaostávají za lídrem soutěže již o 10 bodů. V minulém komentáři jsem psal, že pokud by se Tuněchodům povedlo tehdy sedmibodovou ztrátu dohnat, byli by okresní fotbaloví příznivci v šoku. Po vyjití článku jsem byl dotazován, proč „v šoku", když Tuněchody jako jediné dokázaly v letošní sezoně lídra ze Stolan dvakrát porazit. To sice jo, ale dohnat v pěti kolech při současné formě obou týmů toto manko by podle mě šokem bylo. A po tomto kole si dovolím napsat ještě víc o postupujícím do 1.B třídy je jasno. Samozřejmě podle tabulky tomu tak ještě stoprocentně není, avšak fotbaloví fajnšmekři to ví. Neříkám, že Stolanští budou slavit již v sobotu v Holetíně, přeci jen Sokol je doma hodně silný a Tuněchody to ve Vítanově také jistě nezabalí, ale čas oslav okresního krále se blíží.

Zato situace na chvostu tabulky dostala po výhře Prachovic s Ronovem (4:2) nový náboj. Domácímu Holcimu přišel první jarní tříbodový zisk právě vhod, aby ještě mohl rozdmýchat jiskřičku naděje k záchraně a předat Černého Petra jinému celku. Třeba Zaječicím, které si o něj posledními výkony hodně říkají. Místní borci totiž prohráli popáté v řadě, tentokrát 3:2 v Miřeticích, a jejich náskok na Prachovické se zmenšil na pouhé dva body. Tuto neděli hostí Zaječice ve svém pěkném areálu Ronov nad Doubravou a výsledek bude pro oba zúčastněné hodně důležitý. Také proto jsem toto utkání zařadil do naší tipovací soutěže Tip ligy.

Ale bezprostředně namočení nejsou jen výše uvedené mančafty Prachovic a Zaječic. Výskat si rozhodně nemůžou ani v Krouně, která prohrála v Rozhovicích 0:2, a to si ještě může mnou ruce. Domácí byli po všech stránkách lepší a skóre tam mohlo být pro hosty podstatně krušnější.

No a čtvrtým do party týmů, bezprostředně bojujících o záchranu, je Svratouch. Ten zase doma nestačil, pro mě nečekaně, na Vítanov. Sokol se sice ujal v úvodu druhé půle vedení, ale pak přišlo jedno nedorozumění v obraně, dvacet minut před koncem gól Kučery a domácí průšvih byl na světě.

Radost naopak zavládla v Chrasti. Domácí sportovní klub zde zejména díky první půli porazil Holetín 3:1 a stále může živit naději na konečné páté místo tabulky, na němž je s náskokem dvou bodů právě jeho soupeř, který znovu jen potvrdil, že je na venkovních trávnících poloviční.

Poslední utkání tohoto kola skončilo dělbou bodů, a to zřejmě zaslouženou remízou mezi Svídnicí a Kameničkami (2:2). Oba týmy jsou však v horní polovině tabulky, a tak se pro ně relativně nic nedělo.










Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/fotbal_region/komentar-o-preborniku-je-po-vikendu-jasno-20150519.html

Zpět