Okresní fotbal : Poslední kolo nic neodhalilo.

02.06.2015 18:20


V Okresním přeboru je na čele od minula rozhodnuto. Vítězný tým SK Stolany ale nenechává nikoho na pochybách, že je titul letos opravdu ve správných rukách. Stolanští totiž v sobotu hostili Krounu a jelikož je tento tým jedním z hlavních kandidátů sestupu, mohl se někdo domnívat, že mu to domácí pustí. Ale chyba lávky! Začátek tomu sice trochu napovídal, když Sokol vedl po dvaceti minutách 2:0, ale pak se „rozhostila" na trávníku stolanská gólová smršť, kterou hosté odnesli devíti brankami. Hattrickem se tentokrát kupodivu vyznamenal Hýl. Pro Krounu tato porážka znamenala pád až na samé dno soutěže.

Do té doby poslední Prachovice totiž v duelu dalších dvou aspirantů sestupu do 3. třídy udolaly Zaječice 3:0 a Krounu o skóre předskočily. Holcim prý ve vyrovnaném zápase bojoval na hranici svých možností a hlavně proměnil tři své šance. Zaječice tak po minulém kole, kdy porazily Ronov, opět padly a dál se strachují o svoji budoucnost v nejvyšší okresní soutěži.

Polepšit si jistě chtěl i Svratouch, nakonec se ale doma v utkání se Svídnicí musel spokojit pouze s remízou 1:1. V závěru si přitom Sokolíci vypracovali několik velmi nadějných šancí, hosté ale hrají letos opravdu dobře a i když v jejich sestavě chybělo několik zkušených hráčů, nerozhodný stav udrželi.

To Ronovu se tři uklidňující body získat doma podařilo. Křižanovice sice dlouho držely v „městečku na dlani" bezbrankovou plichtu, v poslední půlhodince ale jakoby jim došly síly a domácí třemi góly zápas rozhodli. V tabulce se tak se svým soupeřem bodově srovnali a k definitivní záchraně tak chybí oběma celkům už jen krůček.

Zajímavé utkání viděli diváci v Kočí, kde hrají své domácí zápasy Tuněchody. Utkání dvou předních týmů tabulky bylo dlouho herně i výsledkově vyrovnané a o zisku všech tří bodů pro „domácí" rozhodl jediný gól v 52. minutě po rohovém kopu hlavička kanonýra Martina Adámka. Pak ještě neproměnil, po zranění se pomalu vracející další špílmachr týmu, Petr Kudyn pokutový kop a Kameničky vycítily šanci. V závěru mocně přitlačily, ale alespoň kýženého vyrovnání se nedočkaly. Tuněchody se tak dál mohou se šestibodovým náskokem vyhřívat na druhé příčce tabulky a snít o postupu do 1.B třídy, to kdyby náhodou postupovaly dva celky.

Skuteč se k nim nepřiblížila ani o bodík, i když také ona svůj těžký zápas na hřišti Chrasti zvládla (2:3). Domácí jí k tomu trochu pomohli improvizovanou sestavou, když například zápas odchytal hráč z pole František Koky, ale hosté si šli za výhrou jasně. Po půlhodině hry vedli 0:2, a když Chrast snížila, hned za dvě minuty udeřili potřetí. Dobře hrající domácí SK přesto nakonec sahal po bodu, Lacman jej ale svou spálenou tutovkou odmítl.

V posledních dvou zápasech už prakticky „o nic nešlo", i když o body jde pokaždé. Rozhovice si doma zařídily střelnici v duelu s Vítanovem (7:0), bavili sebe i přítomné diváky pohlednými akcemi a mohou tak žehrat pouze na zpackaný podzim, že ještě nemíchají postupovými kartami.

Na vlastním trávníku zvítězily i Miřetice, které před rekordní návštěvou 350 diváků udolaly Holetín 1:0 brankou Petra Řezníčka. Ve vyhecovaném derby kralovali především oba gólmani, ale nechyběly tu ani emoce, které přinesly po vzájemné strkanici po jedné červené kartě. Co se mi ale fakt líbilo, že oba soupeři nakonec večer skončili „ruku v ruce" v místní restauraci na zábavě. Tak to má být.
Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/fotbal_region/okresni-fotbal-posledni-kolo-zadne-tajenky-neodhalilo-20150602.html

Zpět